Desserts Ontbijt Recepten Snacks

Zoete aardappel wafels

Dit recept had ik al 2 keer geprobeerd maar was mislukt, ja ook bij mij mislukt er wel eens wat! Maar vandaag was de gelukkige dag dat alles goed ging! Yessss eindelijk, dit was een klein vreugdedansje waard!
DSC_0985.JPG

Ingrediënten voor ongeveer 5 wafels
– 1 kleine zoete aardappel van ongeveer 175 gram.
– 100ml amandelmelk
– 50gr speltmeel
– 40gr havermout
– 1 ei
– 1tl kaneel
– 1tl gemberwortel
– 1tl nootmuskaat
– 1tl bakpoeder
– olijfolie

Topping
– kwark
– vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen en abrikozen.

Benodigdheden
– wafelijzer
– keukenmachine
DSC_0997.JPG

Bereidingswijze
1. Schil de zoete aardappel, snij hem in blokjes en kook ze in 7-8min. gaar.
2. Meng ondertussen de droge ingrediënten alvast.
3. Wanneer de aardappels klaar zijn voeg je deze in de keukenmachine samen met de melk en het ei. Zet de keukenmachine aan totdat alles goed is gemengd.
4. Zet je wafelijzer aan.
5. Voeg daarna de droge ingrediënten toe en doe de keukenmachine aan totdat alles goed gemengd is.
6. Wanneer je wafelijzer is opgewarmd vet je hem in met een klein beetje olijfolie.
7. Doe ongeveer 3/4el beslag per wafel in het ijzer, vooral niet te veel anders heb je straks een grote schoonmaak te doen! Na ongeveer 7 is je wafels klaar. Ga door tot het verslag op is.
8. Vergeet vooral niet per wafel het ijzer in te vetten met olie.
9. Top af met jouw gewenste producten en enjoy!

Liefs Marlou

Over auteur

Hallo, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Als eerste zal ik mij even voorstellen. Ik ben Marlou Remeeus 28 jaar en woon in Santpoort-noord. Tm 2021 werkte ik fulltime als planner en verzorgende-IG in een verpleeghuis bij mij in de buurt. Daarnaast was/ben ik een fanatieke hardloopster. 15 oktober 2017 heb ik mijn eerste marathon gelopen in Amsterdam. De weken hier naartoe zie je onder het kopje ''road to my first marathon'' in het menu. Daarnaast heb ik een periode gezonde recepten gemaakt. Ik hoop met mijn website andere mensen te inspireren om een gezonde levensstijl te creëren. Omdat ik al 5 jaar met mijn lijf kwakkel staat dit helaas allemaal op een laag pitje. Momenteel ben ik vooral veel in het ziekenhuis te vinden om te kijken wat er loos is. Zodra ik daar meer over weet horen jullie dat van mij en dan is mijn doel om mijn website ook weer op te pakken. Welke content dat gaat zijn is nog even afwachten. Het liefste ga ik weer hardlopen maar dat is ook nog even spannend. Liefs Marlou